De ‘Life Changing Therapie’ is een regressiemethode die diep ingaat op het verleden om oude wonden te helen en destructieve patronen te doorbreken. Deze therapie is uiterst effectief voor het aanpakken van traumatische ervaringen, angsten en diepgewortelde overtuigingen.

Het belang van een grondig voorgesprek

Elke succesvolle regressiesessie begint met een grondig voorgesprek waarin de therapeut en de cliënt belangrijke aspecten bespreken. Dit omvat het erkennen dat valse herinneringen kunnen bestaan, het belang van het voorstellingsvermogen, en het belang van een open en vertrouwelijke communicatie.

De regressie

In een hypnotherapeutische regressiesessie begin je met de voorbereiding en inductie, waarbij de cliënt door hypnose-inductie in een diepe staat van ontspanning wordt gebracht. Vervolgens wordt met behulp van ideomotorische signalen de diepte van de hypnose getest om zeker te zijn dat de cliënt klaar is voor regressie. Daarna begeleidt de therapeut de cliënt naar het initiële moment van het probleem, en worden details zoals de omgeving, aanwezige personen en gevoelens uitgediept. Gestalttherapie wordt ingezet om conflicten via personificaties, zoals die met ouders, te behandelen, waarbij de cliënt zijn of haar gevoelens uit en perspectieven verkent door van rol te wisselen. Het proces sluit af met catharsis en vergeving, waarbij emotionele ontlading en het vergeven van zichzelf en anderen wordt gestimuleerd.

Integratie en toekomstprojectie

Na de intensieve therapeutische fase helpt de therapeut de cliënt om de ervaringen te integreren door zichzelf in een positief licht te zien (magische spiegel) en te projecteren in de toekomst waar positieve veranderingen merkbaar zijn. Dit versterkt de nieuwe overtuigingen en helpt bij het vestigen van een positief zelfbeeld.

Conclusie

De ‘Life Changing Therapie’ biedt mensen een krachtige tool om het verleden los te laten en ruimte te maken voor een vernieuwd leven. Deze diepgaande regressieaanpak stelt individuen in staat om de wortels van hun problemen te begrijpen en te genezen, waardoor ze een bevrijdend pad naar de toekomst kunnen inslaan.

Reacties zijn uitgeschakeld