Emoties spelen een cruciale rol in hoe we de wereld ervaren, vooral wanneer deze emoties negatief zijn en ons dagelijks leven beïnvloeden. De EV-Methode, wat staat voor ‘Emotie Vervangen’, biedt een unieke benadering om negatieve emoties te transformeren naar positieve, wat bijzonder effectief is bij angsten, fobieën, verslavingen, en traumatische ervaringen.

Het proces van emotie vervangen

De EV-Methode begint altijd met het vaststellen van een duidelijk contract tussen therapeut en cliënt, gevolgd door een inductie die de cliënt voorbereidt op de sessie. Vervolgens worden diverse technieken gebruikt om de cliënt dieper in hypnose te brengen, zoals de Elman Methode en het creëren van somnambulisme door amnesie. Het ultieme doel is om de cliënt naar een hypnotische coma te leiden, de ideale staat voor het uitvoeren van de EV.

Implementatie van de EV-methode

Eenmaal in de juiste diepte, wordt de cliënt gevraagd om alle emoties en gevoelens die samenhangen met hun probleem omhoog te halen, puur als breinactiviteit. Deze emoties worden gesymboliseerd door de beweging van de rechterarm, die omhooggaat als de emoties worden opgeroepen. Vervolgens wordt de cliënt geleid om deze emoties los te laten, wat wordt gesymboliseerd door de arm die valt, waarbij percentages van de negatieve gewoonte progressief worden losgelaten.

Installatie van nieuwe positieve emoties

Nadat een aanzienlijk deel van de negatieve emotie is losgelaten, wordt een nieuw positief programma geïntroduceerd. Dit gebeurt door de linkerarm te gebruiken, die omhooggaat met een nieuwe, positieve emotie. Wanneer deze arm valt en de hand het been raakt, wordt het nieuwe programma geïnstalleerd. Dit proces wordt vaak afgesloten met een spontane lach op het gezicht van de cliënt, een teken van de nieuwe, positieve verandering.

Conclusie

De EV-methode is niet alleen een techniek, maar een transformerende ervaring die cliënten in staat stelt hun negatieve emoties en gewoontes te vervangen door positieve alternatieven. Deze methode biedt krachtige resultaten voor hen die worstelen met diepe en vaak verlammende emotionele problemen.

Reacties zijn uitgeschakeld