Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het gebruik van hypnose om veranderingen in gedachten, gevoelens en gedrag te bewerkstelligen. Het is een vorm van therapie waarbij een getrainde therapeut gebruikmaakt van geleide ontspanning, concentratie en suggestie om iemand in een trance-achtige toestand te brengen. In deze toestand kan de persoon gemakkelijker toegang krijgen tot het onbewuste deel van de geest en kan de therapeut werken aan het oplossen van emotionele en psychologische problemen.

Hypnotherapie kan worden gebruikt voor een breed scala aan problemen, zoals het verminderen van angst en stress, het verbeteren van zelfvertrouwen en zelfbeeld, het verminderen van pijn en het overwinnen van verslavingen en gewoonten. Het kan ook worden gebruikt om mensen te helpen bij het omgaan met traumatische ervaringen en andere emotionele problemen.

Hypnotherapie is gebaseerd op het idee dat mensen in staat zijn om hun eigen geest te beïnvloeden en te veranderen en dat hypnose kan helpen bij het creëren van die veranderingen. Het is belangrijk op te merken dat hypnotherapie geen vorm van magie is en dat het niet kan worden gebruikt om iemand te dwingen dingen te doen tegen zijn of haar wil. In plaats daarvan werkt het samen met de persoon om positieve veranderingen te bewerkstelligen door middel van suggestie en geleide ontspanning.

Momenteel zijn onze hypnotherapie- en coachingsessies alleen online. U kunt met dit formulier een afspraak maken: Maak een afspraak. Of maak gebruik van het formulier via het menu.