Allergieën kunnen een grote impact hebben op iemands levenskwaliteit. De allergietechniek biedt een alternatieve methode om allergische reacties te beïnvloeden en te beheersen door het immuunsysteem opnieuw te programmeren middels hypnotherapeutische methoden. Dit artikel licht de stappen en de achterliggende gedachte van deze fascinerende benadering toe.

Voorgesprek: de basis leggen

De behandeling begint met een voorgesprek, waarin duidelijk wordt wat het probleem is en hoe dit zich manifesteert in het dagelijks leven van de cliënt. Dit gesprek helpt om het probleem te herkaderen naar specifiek gedrag en de positieve intentie achter de allergische reactie te onthullen—vaak een diepgewortelde behoefte aan bijvoorbeeld veiligheid of comfort.

Ankeren van allergie en hulpbronnen

Vervolgens gebruikt de therapeut de techniek van het ankeren—een NLP-techniek waarbij bepaalde responsen gekoppeld worden aan specifieke stimuli. Voor de allergie zelf en een situatie waarin de allergie niet optreedt, worden aparte ankers gecreëerd. Dit helpt de cliënt om een nieuwe, meer positieve reactie te ontwikkelen in plaats van de allergische reactie.

Techniek van het plexiglas raam

Een kernonderdeel van de allergietechniek is de visualisatie van een plexiglas raam dat de cliënt scheidt van de allergie. Dit symboliseert de veilige afstand van het allergene waarbij het immuunsysteem leert dat het niet langer bedreigend is. De therapeut leidt de cliënt door het proces waarbij het plexiglas langzaam verdwijnt, wat een geleidelijke acceptatie van de allergene zonder een immuunreactie bevordert.

Testen en bevestigen van de nieuwe respons

Na de sessie wordt de nieuwe reactie getest. Dit kan zowel in de hypnosesessie als in het nagesprek gebeuren. De resultaten van deze tests zijn cruciaal om de effectiviteit van de behandeling te beoordelen en om eventuele verdere aanpassingen aan de techniek te maken.

Conclusie

De allergietechniek is meer dan alleen een behandelmethode; het is een benadering die het potentieel heeft om de manier waarop we allergieën begrijpen en behandelen te veranderen. Door het immuunsysteem opnieuw te trainen om anders te reageren, biedt het mensen met allergieën een nieuwe hoop op een vrijer en comfortabeler leven.

Reacties zijn uitgeschakeld