Een benadering voor gedragsverandering bij kinderen

Uit recent onderzoek blijkt dat hypnotherapie veelbelovend kan zijn in het veranderen van het vechtgedrag van kinderen, vooral bij diegenen met speciale behoeften. Een studie uitgevoerd door Raodatul Jannah en Muhamad Zaenal Asikin onderzocht het effect van hypnotherapie op kinderen van 9-10 jaar oud met significante niveaus van sociale angst. De resultaten toonden aan dat hypnotherapie aanzienlijke veranderingen in het gedrag van kinderen teweegbracht, met name in het verminderen van hyperactiviteit en agressie.

De studie omvatte 50 kinderen die willekeurig werden geselecteerd uit twee basisscholen in een stedelijk gebied. De kinderen ondergingen drie hypnotherapiesessies onder leiding van een getrainde therapeut. Na de sessies werd een vragenlijst ingevuld om veranderingen in sociale angstniveaus te beoordelen. De resultaten toonden aan dat hypnotherapie een aantoonbare verbetering in zelfbeheersing en een afname in de frequentie van vechtgedrag bij kinderen bewerkstelligde.

Hoewel hypnotherapie veelbelovend is, is het geen wondermiddel en vereist het een voortdurend proces en samenwerking tussen therapeuten, ouders en scholen. Verder onderzoek is nodig om de effectiviteit in verschillende contexten te bevestigen.

Categories:

Reacties zijn uitgeschakeld